Skærf

Vores Skærf er alle i 100% ren silke og er justerbare, så deres længde kan nå rundt om de fleste taljer. Skærfet er et bredt bælte , der går direkte over linningen på dine bukser, normalt båret til formelle slipsearrangementer, såsom en middag med sort slips, eller af gommen til et bryllup. Udover det klassiske sorte skærf, har vi dem i flere andre solide farver, der passer til bryllup. Matchende butterflies og brystlommetørklæde findes.

Læs mere

Varer 1-23 af 53

Side
pr. side

Varer 1-23 af 53

Side
pr. side
Selvom det normalt anses for at være af indisk oprindelse, stammer skærfet faktisk tilbage fra det 17. århundredes Persien. Det engelske ord, cummerbund, er afledt af de persiske og hindi ord, kamarband. Det var den britiske Rajs militærofficerer, der først populariserede skærf i 1850'erne efter at have set dem båret af sepoys (indiske kolonisoldater). Dets popularitet voksede i begyndelsen af 1900-tallet blandt overklassen i New York City med fremkomsten af den amerikanske version af middagsdragten, smoking.

Et skærf har den fordel, at det dækker hele taljen og den nederste mellemrif, hvilket sikrer et pænere, strømlinet look. En anden fordel er, at det er slankende og kan få en herre til at se højere ud.

Et skærf bruges typisk som et alternativ til en vest. Det skal altid bæres med en butterfly, da et slips alligevel normalt strækker sig til taljen. Det skal være af samme eller lignende stof som butterflyen. Og, hvis de er plisseret, skal læggene bæres opad eller nedad? Svaret er opad. Når alt kommer til alt, bliver skærf i daglig tale omtalt som 'krummefangere!'