Kravatter

Vores Kravatter er alle i 100% ren silke og er af den type, der hovedsageligt bruges til bryllupper, hvor gommen ønsker det traditionelle eller vintage look. At binde en Kravat selv er en skræmmende opgave, og derfor kommer alle vores færdigbundne og fastgøres nemt ved hjælp af en krog i den justerbare halsrem. Bryllupskravatten vil nogle gange også, korrekt eller ej, blive omtalt som en Formel Kravat , Formel Ascot , Ascot Slips , Rouche eller Scrunchy Slips . En Bryllupskravat bæres i de fleste tilfælde sammen med en vest.

Læs mere

Varer 1-23 af 84

Side
pr. side

Varer 1-23 af 84

Side
pr. side
Kravatten må være et af de mest forvirrende tilbehør inden for herretøj! Den moderne britiske 'cravat' omtales normalt som en 'ascot' i Amerika, selvom ascot teknisk set er en cravat og i Storbritannien kun bæres med formel påklædning. Den kan også henvise til enhver form for halsbeklædning, og var bestemt 1800-tallets forløber for nutidens slips og butterflies.

En kravat, også kaldet en 'dag-kravat' i Storbritannien, bæres typisk over en skjorte og bæres med morgentøj eller formelt jakkesæt. Den adskiller sig fra et typisk slips ved dens relative tykkelse og mere komplicerede form at bindes på.

Kravatten, som den kendes i dag, er afledt af det franske ord, la cravate. Det ord daterer sig tilbage til 1660 under Ludvig XIV af Frankrigs regeringstid, hvor kroatiske lejesoldater blev observeret iført bundne tørklæder om halsen, som snart blev moderne i Paris. Det forklarer, hvorfor ordet er afledt af det franske ord for 'kroater'.

Vores kravatter hos Tieroom er alle 100% silke og er et avanceret tilbehør, der typisk bruges til bryllupper eller andre specielle lejligheder. Vores kravatter er alle bundne på forhånd med en iøjnefaldende, fyldig Balthusknude.