Fløjl

Fløjl

Slips, butterflies og lommetørklæder i fløjl

Læs mere

Varer 1-24 af 59

Side
pr. side

Varer 1-24 af 59

Side
pr. side

Fløjl er et blødt og sensuelt stof med en ældgammel historie bag sig, vi snakker mere end 2000 år. Stoffet blev ofte brugt til royale og religiøse klæder, hvilket har bidraget til dets langvarige popularitet. Fløjlstoffets absolutte højdepunkt var under renæssancen i Italienske byer som Venedig, Firenze og Milano. Den komplicerede produktionsteknik gjorde det til et luksusstof, som kun de rigeste havde råd tid. Selvom fløjl er langt nemmere og billigere at få fat på i dag, har det stadig status som et stof der forbindes med luksus, magt og kongelighed!

Fløjl er vævet og har en fast form (og bør ikke forveksles med velour (sammenpresset fløjl) der er strikket og af strækbar kvalitet). Fløjl er et udtryk som refererer mere til strukturen frem for fibrene i stoffet - det kan både væves af silke, bomuld og polyester. Tieroom's fløjlprodukter er bomuldsfløjl, den mest kendte type indenfor mode, også kendt som 'ægte fløjl'.

Det fabelagtige materiale har haft mange comebacks gennem tiden, senest i 70'erne, 90'erne og 2010, og når det har været brugt har det altid tilføjet et strejf af glamour og luksus til outfits. Med andre ord, hvis du vælger Tierooms fløjl som tilbehør til dit festlige jakkesæt er du klædt på til enhver speciel anledning!